Insignia vrouw

“Als ik eerlijk ben, voel ik me al jaren onzeker als ik lach, maar het is zo lastig in te plannen, een beugelbehandeling, en het duurt meestal zo lang….” “Een beugel? Helaas, ik zou wel willen maar vind het teveel gedoe met mijn werk, studie of school… Hoe moet ik dat combineren?”

Waarom Avondortho?

Tijdens mijn werk als tandarts algemeen practicus merkte ik vaak dat de praktijkturen overdag een belasting vormden voor hun dagelijks leven. Praktijkuren zijn meestal tijdens kantooruren of onder schooltijd en om deze reden heb ik Avondortho opgestart. Controles en behandelingen tijdens avonduren, precies wanneer het u uitkomt!

Daarbij merkte ik dat mensen, vooral volwassenen, een negatief zelfbeeld hebben over hun eigen gebitssituatie. Ook blijkt een lange behandelduur en onzekerheid een rol te spelen om niet de stap te nemen om over te gaan op een beugel. Dit is jammer, omdat er zoveel mogelijkheden bestaan.

Vanuit deze twee gedachtes is Avondortho ontstaan. Ik wil als tandarts voor orthodontie de drempel verlagen om een beugel te nemen, zodat iedereen kan genieten van een stralende lach.

We hebben geen wachtlijst en een verwijsbrief is niet nodig. Communicatie en informatievoorziening staan hoog bij ons in het vaandel. Doordat we met de nieuwste technieken werken, proberen we voor u een zo breed mogelijk scala aan behandelmogelijkheden aan te bieden. Denk hierbij aan onzichtbare beugels van Invisalign en geïndividualiseerde slotjes beugels.

Sinds we Avondortho gestart hebben horen we steeds vaker: “Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap heb gezet, ik had dit veel eerder moeten doen!” Dit is wat we willen bereiken. We zullen met Avondortho blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de drempel voor een beugel nog lager te maken, zodat we nog meer mensen aan een mooie, stralende lach kunnen helpen.

W.J. Kolkert, tandarts voor orthodontie
Avondortho

 

De drempel om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een mooi recht gebit is nog nooit zo laag geweest.

  • Maandelijkse beugelcontroleafspraken zijn buiten werk- en schooltijd in te plannen
  • Er is geen wachtlijst
  • Er is geen verwijzing nodig van de tandarts 
  •  Wij bieden een breed scala aan behandelmogelijkheden aan met de nieuwste technieken.
  • Goede communicatie en informatievoorziening, want een beugelbehandeling is teamwork.
  • Alle behandelmogelijkheden op een rij met voor en tegens, zodat u vervolgens een gedegen keuze kunt maken.

Samen op weg naar een recht gebit

Een beugel heeft u 24 uur per dag 7 dagen per week, gedurende 1-2 jaar. Daarnaast moet u uw beugel en uw tanden goed verzorgen. Ook komt u gedurdende deze periode minimaal 1x per maand langs voor een controle. Kortom, een beugel is teamwork. U draagt en verzorgt het goed, waarna wij u goed en snel kunnen behandelen. Daarnaast willen wij u bij Avondortho graag zo efficiënt mogelijk behandelen. Daarom zijn we bij Avondortho ook open in de avonduren en ligt hier ook de focus op. Niet twee jaar lang min. 1x per maand wegblijven op school, of vrij nemen van werk. Overdag is het door ons drukke bestaan lastiger om voor dit soort zaken tijd te maken. Naast de maandelijkse controle, welke meestal slechts enkele minuten zal duren, bent u met alle logistiek eromheen al gauw een uurtje of meer per maand extra kwijt. Misschien weerhoud dit u juist om aan een behandeling te beginnen. Door ook in de avonduren te werken kan alles veel efficiënter ingepland worden. Meer mogelijkheden voor u! Het maakt de behandeling en logistiek eromheen veel flexibeler en efficiënter.

Keuzemogelijkheden, een voorbeeld…..

Een cliënt van 39 jaar komt binnen met de vraag of het mogelijk is zijn voortanden recht te zetten. Na jaren heeft hij eindelijk de stap genomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens het eerste consult komt aan het licht dat, de oorzaak van dit alles, een te kleine bovenkaak, in combinatie met een naar achter liggende onderkaak is. Verder blijkt er in het onderfront crowding aanwezig te zijn en heeft meneer een verdiepte beet.

Al deze bevindingen hebben hun bijpassende problemen. Daarnaast blijkt dat als de cliënt alleen de boventanden recht laat zetten hij een grotere overbeet zal krijgen dan nu het geval is, en dus dat het oplossen van het ene probleem, de scheve tanden, zal leiden tot een nieuw probleem, de grotere overbeet.

De zorgvraag was dat de cliënt zijn voortanden recht wil laten zetten. Nu blijkt er toch meer aan de hand. De cliënt krijgt nu dus ook meerdere behandeldoelstellingen en mogelijkheden. Dit zal effect hebben op de behandeling en behandelduur.

Er worden hem enkele opties geboden:
1) Alleen oplijnen van de tanden in de bovenkaak: Nadeel: er zal een overbeet blijven bestaan. Apparatuuropties:
a) Brackets in de bovenkaak – geschatte behandelduur: 6-8 maanden – prijsindicatie: € 900-1100
b) Onzichtbare beugel – geschatte behandelduur: 3-4 maanden – prijsindicatie: € 2500

2) Indien gekozen is voor behandeloptie a, dan kan na een maand of 5 gekeken worden hoe het uiteindelijke beeld van de overbeet eruit komt te zien en kan de cliënt alsnog besluiten om de overbeet aan te pakken. Daarnaast kunnen alle andere bevindingen in de bovenkaak hiermee tegelijk aangepakt worden.

Appraratuur: Brackets in de onderkaak -geschatte behandelduur : 22-26 maanden – prijsindicatie: € 2000-2200

3) Het aanpakken van alle bevindingen.
Apparatuur: brackets in boven- en onderkaak – geschatte behandelduur: 18-22 maanden – prijsindicatie € 1800 – 2000

Zoals blijkt uit het bovenstaande voorbeeld, leidt een simpele vraag over het rechtzetten van de boventanden, tot meerdere mogelijkheden, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is nu aan u als cliënt om hier een keuze in te maken.

HET TEAM

Bij avondortho zijn meerdere personen werkzaam.

  • W.J. Kolkert, tandarts voor orthodontie
  • J. Jak, assistente