images-5

Beugel EHBO

Heeft u last van uw beugel? Kijk in onderstaande vragen om te zien of er een oplossing is voor uw probleem.
Komt u er niet uit, bel ons dan op: 020 47 13 137.

Uitneembare beugel

Pijn tijdens het dragen van een beugel
De beugel even niet dragen en contact met ons opnemen
Beugel stuk
De beugel even niet dragen en bellen voor een afspraak om de beugel te laten controleren. Indien de gipsen modellen zijn meegegeven, deze graag meenemen voor eventuele reparatie van de beugel
Mijn beugel past niet meer
De beugel even niet dragen en bellen voor een afspraak om de beugel te laten controleren en eventueel aan te passen

 

Vaste beugel

Ik heb pijn aan mijn tanden na het plaatsen van een vaste beugel
Na het plaatsen van een vaste beugel krijgt u altijd enkele dagen tot maximaal 2 weken last van uw tanden. De “motor” van de beugel moet opstarten. Daarna verdwijnt de pijn.
Ik heb last van mijn tanden na een controle afspraak
Het kan voorkomen dat u na een controle 1-3 dagen last hebt van gevoelligere tanden. De nieuwe spanning van de beugel zorgt hiervoor.  Verdwijnt dit niet, neem dan even contact met ons voor overleg.
Mijn draad steekt uit.
Het kan zijn dat u draad verschoven is en hierdoor uitsteekt. Dit gebeurt meestal in de beginfase van een beugel u iets plakkerigs gegeten hebt. Gebruik de was om het geheel te bedekken en neem contact met ons op voor een afspraak. Als het niet mogelijk is om binnen enkele dagen langs te komen, kunt u met een nagelknipper proberen het te lange deel af te knippen. Het uitsteken is vervelend, maar heeft normaal gesproken geen effect op de behandelduur.
Mijn draad is uit een bracket of buisje
Gebruik was om de bracket te bedekken en bel voor een afspraak om even te overleggen. Dit is belangrijk omdat een tanden eventueel verkeerd kunnen gaan bewegen en de behandeling vertraagd kan worden. Als het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is om binnen enkele dagen langs te komen, kunt u met een nagelknipper het te lange deel af te knippen.